Omgeving

Het dorp Chassiers:
Chassiers is een middeleeuws dorp en heeft  de vermelding ‘village de caractère’. Het dorp is omgeven door bergen; er is een bakker, een restaurant, een bar-bistro, een kruidenierswinkel en een lagere school. Het gemeentehuis is gevestigd in een kasteeltje. Er zijn twee middeleeuwse kerken. Het inwonersaantal is rond de 1000; het dorp kent een actief verenigingsleven.

In het op zo'n 5 km afstand gelegen stadje Largentière vindt u  naast verschillende winkels, een supermarkt, een vervolgschool, een hotelschool, een zijdemuseum, een kasteel waar in het seizoen diverse middeleeuwse activiteiten worden georganiseerd, diverse restaurants en een gezellig middeleeuwse centrum.
De stad Aubenas (13 km) heeft alle mogelijke faciliteiten.

Chassiers ligt in een schitterend gevarieerd mediterraan landschap van beschutte valleien, schaduwrijke bossen, heldere rivieren, bijzondere rotsformaties en zonnige heuvels.
Iedere keer wordt men verrast door schitterende uitzichten over zonovergoten wijngaarden, lavendelvelden, olijfgaarden en mediterraans garrigue struikgewas met wilde munt, tijm en orchideeën. 

Iedere wandeling, fiets- of autotocht is genieten.

Sportievelingen kunnen hier ruimschoots aan hun trekken komen. Het is een uitgelezen gebied om prachtige wandelingen te maken, te fietsen, te mountainbiken of te klimmen bij de rotswanden van de rivier de Ardèche, de Chassezac of de La Baume. 
Ook zijn op de Ardèche en de Chassezac schitterende kanotochten te maken.
Anderen zullen liever willen dwalen door nauwe straatjes in de vele middeleeuwse dorpjes, één van de vele provençaalse marktjes bezoeken of een bezoek brengen aan één van de vele musea die deze streek rijk is. Zo vindt u op 25 km het museum van de Grotte Chauvet waar u in een bijzondere ambiance kunt zien hoe mensen zo’n 38.000 jaar geleden al schitterende wandschilderingen maakten.

 

Bereikbaarheid

TGV-stations vindt u in Valence, Montélimar en Avignon. Internationale luchthavens zijn in Lyon, Nîmes, Marseille en Montpellier. Op zo'n 100 km vindt u de plaatsen Orange, Nîmes en Avignon en in een kleine twee uur bent u aan de Middellandse zee.

Email: info@mysite.com

Tel: 123-456-7890

© 2023 by Gail Sharp | Realtor. Proudly created with Wix.com